Postimehe test: enamik laste lemmiktoite pole põnnidele sobivad

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele suunatud toidukaupade leidmine pole keeruline. Enamus neist siiski põnnide toidulauale  ei sobi.
Lastele suunatud toidukaupade leidmine pole keeruline. Enamus neist siiski põnnide toidulauale ei sobi. Foto: Eero Vabamägi

Lotte, Muumid, Naksitrallid, Jussike ja tema seitse sõpra, Jänku-Juss, Leopold ja kass Artur seisavad kõik kenasti eri toodete kujul poelettidel. Millise neist võib julgelt lapsele kätte anda ja millisest tuleb kaarega mööda minna, on vanemal keeruline otsustada, sest tegu on toidu-, mitte raamatupoega.

Toidutööstus on väga hästi ära tabanud, et aina rohkem mõjutavad vanemate ostuotsuseid lapsed, ja nii leidub poodides suur valik pakendeid, mis meelitavad eelkõige väikseid poodlejaid. Aga et neid tooteid on nii palju, tuli isegi mulle kui kogenud lapsevanemale üllatusena. Prismas ringi käies täitus ostukorv imekiiresti, kusjuures valisin igast tootegrupist vaid ühe ja kõrvale jäid imikutele mõeldud toidud.

Eesti uute toitumissoovituste koostamise töörühma juhi Tagli Pitsi sõnul kinnitab enamik inimesi toidupüramiidi nähes, et ei jõua kunagi nii palju süüa. «Aga kui näitan neile tipu osa ja küsin, kas nad söövad nädalas natukene mett, paar küpsist või paar tükki šokolaadi, siis tuleb välja, et nii palju või rohkemgi süüakse magusat tavaliselt iga päev,» rääkis Pitsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles