Personaaltreener Katrin Pärt kirjutab Rimi terviseblogis kolmest lihtsast veast, mida toitumisel igapäevaselt tehakse.
Kolm lihtsat viga, mida toitumisel tehakse
Õli, suhkru ja soola kogus
Toitu valmistades ei kontrollita täpset õli, suhkru ja soola kogust, mida toidule lisatakse. Üks teelusikatäis õli on 40 kcal, supilusikatäis aga 120 kcal. Poole teelusika- ja ühe supilusikatäie soola vahe on koguni 1000 milligrammi. Tasub meeles pidada, et sool põhjustab vererõhu taseme tõusu.
Madala rasvasisaldusega tooted
Madala rasvasisaldusega tooteid ostes tuleb silmas pidada, et tihtipeale on suurendatud toidu suhkrusisaldust kompenseerimaks maitset ja niiskust, mis rasva eemaldamisel kaob. Samal ajal aga suureneb kalorite hulk.
Portsjonite suurus
Hommikusööki süües ei kontrollita portsjoneid. Näiteks on tihti teravilja ehk hommiku- või pudruhelveste portsjon palju suurem kui pool tassi, mis on soovituslik kogus.
Paksem võikiht saiale? Rohkem koort kohvi peale? Päeva lõpuks tarbime 40 protsenti rohkem soovituslikust kogusest, mis omakorda suurendab kalorite, suhkru ja rasva hulka.