Lõpeta treenimine kaalu langetamiseks!

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea enesetunne on palju olulisem kui kiire kaalulangus
Hea enesetunne on palju olulisem kui kiire kaalulangus Foto: SCANPIX

Treening on paljude jaoks täielik piin, mille ainus eesmärk on kaalust alla võtta.

Inimesed, kellele ei meeldi treenida, muretsevad eelseisva jooksu või jõusaali pärast juba pikalt ette, vahendab huffingtonpost.com. Sellise suhtumisega on trenn ebameeldiv ja mõne jaoks suisa täielik piin. Enamasti jääb sellise hoiakuga inimese trennistaaž väga lühikeseks.

Trenni vihkamise põhjuseid on erinevaid: kehalist aktiivsust nähakse sageli karistusena, kuna koolis tundus lisaringide jooksmine just seda tähendavat. Lisaks viibutavad arstid ülekaaluliste suunas sõrmega, kuid inimesed teavad juba niigi, et see on paljude tervisehädade põhjus.

Vahelduse mõttes võiks proovida kaalu langetamise kinnisideest loobuda ning suhtuda enese liigutamisse teisiti:

Hea enesetunne nüüd ja kohe

Õnnehormoonide tase tõuseb juba esimeste trenniminutite jooksul. Liigutamine on hea viis tunda end hästi just sel hetkel, kui liigutada otsustatakse. Kas või kohe praegu.

Kontroll on sinu käes

Terve inimesena on kontroll keha üle alati meie enda käes. Treening rahustab pärast keerulist tööpäeva, kuna lõpuks saad ise otsustada, mida ja milleks täpselt teed ning see aitab mõtteid korrastada.

Stress väheneb

Ärevushäired on tänapäeval kõige sagedasem vaimne kõrvalekalle. Elame maailmas, kus pidev stress juhib meie mõttemustreid ning meeldigu see meile või mitte – füüsiline aktiivsus on üks väheseid kõige tõhusamaid meetodeid «oma peast» välja saada. Trenni tulemusena oleme rahulikumad, keskendunumad ja enesega rohkem rahul.

Trenn teeb targemaks

Liigutamist seostatakse suurema võimega mõelda, keskenduda ja meelde jätta. Ajutegevusele on treenimine – eriti värskes õhus – väga vajalik.

Omaette olemise aeg

Me kõik vajame aega iseendale, mil saaksime puhata pere-, töö- ja sotsiaalsetest kohustustest. Inimesed võtavad järjest vähem aega iseendaga tegelemiseks, oma mõtete kuulamiseks ja tegelike tunnete tajumiseks. Isiklike probleemide matmine töösse on ajutine lahendus, treening seevastu aitab mõtteid korrastada ja isegi lahendusi leida.

Oluline on, et enda liigutamisse ei suhtutaks kunagi kui karistusse ega tüütusse kohustusse. Samuti ei ole treening piinlikkuse tundmise koht. Proovi näha trenni kui suurepärast ajaveetmisvõimalust, kaalulangus on ainult üks positiivne külg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles