Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Uued toitumissoovitused annavad vabamad käed

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ainult sibula söömisega ei tohi piiruda,süüa tuleb ka paprikat.
Ainult sibula söömisega ei tohi piiruda,süüa tuleb ka paprikat. Foto: SCANPIX

Kui seni tuli tervislikult sööjatel täpselt rehkendada, kui palju ja mida võib süüa, siis nüüd antakse sööjatele pisut vabamad käed.

Rohkem kui seni lubavad uued toitumissoovitused tarbida valke ja rasvu. «Kui suures plaanis on Eesti ja Põhjamaade uued toitumissoovitused sarnased, on soovituslik rasvade osatähtsus kogu saadavast energiast Eesti soovitustes pisut väiksem,» rääkis Tervise Arengu Instituudi (TAI) ekspert Tagli Pitsi. 

Nimelt on Põhjamaade elanike kasutatavate toitude rasvade koostis pisut teine: piimatooted on neil valdavalt rasvatud ja kala süüakse seal palju. Aga just kaladest tulevad küllastumata rasvad, mida jääb eestimaalaste toidulaual vajaka.

Tagasi üles