Video: kolm tasakaaluharjutust, mis treenivad tervet keha

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühel jalal treenimine parandab tasakaalu.
Ühel jalal treenimine parandab tasakaalu. Illustratsioon: Erik Reis/PhanterMedia/Scanpix

Tasakaaluharjutuste puhul töötab terve keha, sest enda püsti hoidmiseks tuleb kasutada mitmeid erinevaid lihaseid. Hea tasakaal aitab vigastusi vältida. 

Treener Andy Speer näitab portaali Men´s Health videos kolme harjutust, kus enamik raskust on ühel jalal. Valdavalt töötab nende harjutuste juures ülakeha ja need esitavad väljakutse nii kõhule, jalgadel kui puusadele. 

Harjutusi tuleks teha samas järjekorras ning igaüht viis korda. Sellist seeriat võiks korrata kümme korda, vahetades iga seeria tagant jalgu.

1. harjutus

See harjutus nõuab jõudu ja keskendumist ning arendab tasakaalu nii jõusaalis kui ka igapäevatoimetuste puhul. Kõigi viie korduse ajal peaks jälgima, et selg jääb sirgeks.

2. harjutus

Liigutades selga, puusi ja käsi samal ajal - hakkad kiiresti tundma, kuidas terve keha soojaks läheb. Kui suudad vastu panna, treenid püsivad ja tugevad puusad, mis on tugeva keha alus.

3. harjutus

Nagu eelmisegi harjutuse juures, töötavad siin selg, puusad ja käed, kuid seekordne liigutus on eelkõige suunatud triitsepsile.

Vaata lähemalt allolevast videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles