Milline näeb välja populaarse treeneri Kayla Itsines’i menüü?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kayla Itsines.
Kayla Itsines. Foto: Vida Press

Kayla Itsines on paljudele eestlannadelegi tuntud treener, kes on avaldanud trenni- ja toitumiskavasid ning e-raamatuid. Teda jälgib sotsiaalmeedias miljoneid silmapaare ning Forbes on nimetanud ta mõjukaimaks inimeseks maailma fitness-äris. Kuidas edukas treener aga ühel tavalisel päeval toitub?

Kayla Itsines rääkis ajakirjale Shape, et tema suund pole niivõrd olla inimestele abiks kaalulangetusel, vaid suunata neid järjepidevat tervislikku eluviisi omandama. Sellega kaasnevad naise sõnul ka õnnetunne ja enesekindlus.

«Pole mõtet kaotada meeletult kaalu tervist kahjustaval moel. Pigem võiks kaalukaotus tulla rasva arvelt ning toitumine olgu puhas,» kirjeldas ta.

Kayla hommikusöögi juurde kuuluvad üldiselt tervislikud valgud ja rasvad – muna ning avokaado – ja hulk leht- ja köögivilju (tomat, kurk, spinat jm). Kõrvale sööb naine täisteraröstsaia ning joob taimeteed. Vahepalaks sööb naine mõne puuvilja.

Lõunasöök on naisel samuti toitev ja mitmekesine. Sageli teeb ta kanavrappi, kuhu lisab omatehtud Kreeka jogurti ja küüslauguga kastme, rohkelt lehtsalatit ja tomatit. Järgmiseks vahepalaks sööb ta aegajalt tuunikalasalatit ning haarab kõrvale samuti puuvilja. Õhtusöögiks aga armastab ta teha kreekapärast suppi nimega Avgolemono. Tegu on kana-riisisupiga, mida vürtsitab hapu sidrun.

Kayla Itsines sööb valdavalt viis korda päevas ning tema eined on mitmekesised, sisaldades üsna võrdsetes kogustes valke, rasvu ja süsivesikuid. Vahepalade tarbimine aitab vältida seda, et veresuhkur langeks ning tekiks isud ebatervislike snäkkide järele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles