Arst: sel perioodil sündinud peaksid leetrivaktsiini pärast enim muret tundma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin. Pilt on illustratiivne.
Vaktsiin. Pilt on illustratiivne. Foto: Justin Sullivan / AFP / Scanpix

Aastatel 1980-1992 sündinud peaksid uurima, kas nad on leetrite vastu kahe doosiga vaktsineeritud ning vajadusel uuesti kaitsesüsti teha laskma, sest sel perioodil ei pruukinud kõik lapsed mõlemat vajalikku doosi saada, ütles Lääne-Tallinna Keskhaigla infektsionist Kersti Kink.

Kink rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et alates 1993. aastast sündinud lapsed on vaktsineeritud uue elusvaktsiiniga, mis kaitseb mumpsi, punetiste ja leetrite eest ning annab kahe doosiga väga hea ja pikaajalise kaitse, vahendas ERR. Vahemikus 1980-1992 sündinud võivad aga olla saanud ainult ühe doosi vaktsiini.

«Seal vahemikus sündinud peaksid natuke pingutama ja vaatama, kas neil on võimalik kuidagi seda ajalugu taastada, et kas neile on ikka tehtud kaks doosi leetrite vaktsiini. Kui on teada, et nad üldse ei vaktsineerinud või vaktsineerimine jäi pooleli, siis peaksid ka need täiskasvanud tegema kaks doosi vaktsiini,» sõnas ta.

Loe pikemalt ERR uudisteportaalist.

Tutvu ka nende lugudega:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles