Kuus nippi, kuidas palavaga ohutult trenni teha

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisav veetarbimine on palavaga treenimise juures olulisim.
Piisav veetarbimine on palavaga treenimise juures olulisim. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Kuuma ilmaga treenides tuleks olla tähelepanelik, sest vajad rohkem vett, väsid kiiremini ning võid vajada väiksemat koormust. 

Palava ilmaga trenni tegemine võib tekitada veepuudust, ülekuumenemist ja päikesepõletust. South San Francisco spordimeditsiini ekspert Anuruddh Misra räägib leheküljele HealthWorks, kuidas kuumaga turvaliselt trenni teha.

Suure palavusega on ülekuumenemise vältimiseks kõige turvalisem valida veespordialad. Igasugune kontrollitud keskkond, nagu jõusaal, on samuti ohutu, kuid ka siseruumides on võimalik ülekuumeneda. Riskantsemad spordialad on maratonijooks, rattasõit, jalgpall, mägironimine ning muud treeningalad, mis koormavad kergesti.

Joo piisavalt. Vedelikutarbimisel on treeningule suurim mõju, sest higistades kaotad vett.

Võta rahulikult. Kui oled harjunud jahedamas ilmas trennis pingutama, võib palavaga trenni rahulikumaks kohandada.

Väldi päeva kuumimat aega. Kell 10–15 on päike kõige tugevam ning päikesepõletuse oht suurim.

Kanna heledaid ja laiu riideid. Hele materjal ei tõmba päikselt nii palju kuumust ning vaba riietus aitab kehal hingata.

Söö vahepalasid. Palavas on lihtne söömine unustada, kuid keha vajab treenides siiski energiat.

Tea millal lõpetada. Oluline on oma keha tunnetada ning teada, millal on aeg treeningule kriips alla tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles