Kas järjepidevast viieminutilisest treeningust on ikka kasu? (1)

, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringutes selgub, et intensiivsed mõnemintutilised treeningud on sama efektiivsed kui pikemad treeningsessioonid.
Uuringutes selgub, et intensiivsed mõnemintutilised treeningud on sama efektiivsed kui pikemad treeningsessioonid. Foto: Stefano Cavoretto / PantherMedia / Stefano Cavoretto

Paljudel on tänapäevase kiire elutempo kõrvalt keeruline treeningsaali jõuda, kuid see võib tuua kaasa kaalutõusu ja terviseprobleeme. 

Uuringus selgub, et intensiivsed mõnemintutilised treeningud aitavad heasse füüsilisse vormi saada, kirjutab portaal The Mercury News.

12 nädala jooksul testiti mehi, kellel oli istuv töö ja nappis aega trenni tegemiseks. Testimiste käigus pidid nad tegema erinevaid intensiivseid harjutusi üks kuni kümme minutit järjest. Testi tulemused näitasid, et need lühikesed ja intensiivsed treeningkavad parandasid insuliinitundlikust ehk madalat veresuhkrut ja südame- ja veresoonkonna tervist sama palju kui 50-minutiline treening.

Mayo kliiniku teadlase Michael Joyneri sõnul töötavad lühikesed, aga intensiivsed treeningkavad vormi saamisel hästi. Eriti tõhus on see, siis kui treeningkavale lisada võimalikult palju muud liikumist. Näiteks jala tööle ja koju minemine, treppide kasutamine või koeraga jalutamine.

Veel selgus, et kui nädala jooksul teha 30 minutit trenni kolme minutiliste intervallidena on selle tulemus sama tõhus, kui teha nädal jooksul 150 minutit mõõdukal tasemel trenni.

Piisab vaid järjepidevatest kümneminutilistes treeningutest päevas, et positiivseid muutuseid näha. Seda kõike on võimalik teha kas kodus või värskes õhus ning treeningsaali ei olegi vaja minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles