Eesti terviseradadel tehakse vabariigi terviseks tiir ümber maakera

PM Tervis
Copy
Tähistage Eesti sünnipäeva perega koos sportides.
Tähistage Eesti sünnipäeva perega koos sportides. Foto: Shutterstock

22.–24. veebruaril oodatakse kõiki eestimaalasi üle Eesti paiknevatele terviseradadele liikuma, et ühiselt teha maakerale ring peale. Eesti sünnipäeva nädalavahetusel toimub erinevatel radadel mitmeid üritusi.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Alo Lõoke kutsub terviseradadele kõiki Eestimaa inimesi. «Kõik on oodatud kas üksi, koos pere või sõpradega terviserajale, et värskes õhus liikumisest rõõmu tunda. Tähtsust ei oma liikumisviis ega tempo. Palume oma läbitud distants ka meie kodulehel registreerida, et saaksime liita kõigi eestimaalaste liigutud meetrid ja kilomeetrid kokku ning vaadata, mitu tiiru ümber maakera jõudsime Eesti pidupäevaks peale teha,» ütles Lõoke. 

Eesti sünnipäeva nädalavahetusel toimub organiseeritud tegevusi paljudel radadel üle Eesti: Hiiumaal, Tehvandil, Narvas, Raplas, Rakkes, Kõrvemaal, Lüllemäel, Tamsalus, Järvakandis, Türil ja mujal. Rohkem infot leiab kodulehelt www.terviserajad.ee ja jooksvalt meie Facebooki sündmusest: http://bitly.com/terviseks.

Suusarajad on veel avatud või peagi sulamas Tehvandil, Värskas, Mammastes, Haanjas, Kuningamäel ja Tartus. Rajaolud tasuks kindlasti enne meie kodulehelt üle vaadata. 

«Vabariigi sünnipäeval on hea kingitus iseendale, perele ja Eestile tulla õue liikuma ja värsket õhku nautima ning seeläbi panustada enda tervisesse. Kõik liikujad on lahkesti palutud ka pilte ja videosid sotsiaalmeedias jagama, lisades teemaviite #terviserajad,» lisas Lõoke. 

Liikumiskilomeetrite arvestus toimub reaalajas Eesti Terviseradade kodulehel www.terviserajad.ee. Kui terviserajal käidud, tasub oma läbitud distants kodulehele sisestada. Arvesse lähevad ka väljaspool ametlikke terviseradu, näiteks parkides ja metsades liigutud kilomeetrid.

Eestis on üle saja terviseraja, kus saab joosta, kõndida, suusatada, rattaga sõita ja jõutreeningut teha, mõnedes kohtades ka kettagolfi mängida või uisutada. Meelepärase sportliku tegevuse leiab igaüks. Terviseradade kasutamine on tasuta ning ka aega pole vaja broneerida – tuleb lihtsalt kohale tulla. Liikuda saab vastavalt soovile üksi, sõprade, pereliikmete või isegi viisaka koeraga. 

SA Eesti Terviserajad asutasid  2005. aastal Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia. Sihtasutuse  eesmärk on kindlustada Eestimaa elanikele  terviseradade võrgustik, mille enam kui sada rada üle Eesti on kõikidele inimestele kogu aasta ja ööpäeva ringi tasuta kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles