Kiik ja Helme nimetasid nakatumistrendi muret tekitavaks (9)

BNS
Copy
Kiik ja Helme nimetasid nakatumistrendi murettekitavaks
Kiik ja Helme nimetasid nakatumistrendi murettekitavaks Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sotsiaalminister Tanel Kiik ning peaministri ülesandeid täitev rahandusminister Martin Helme nimetasid praegust koroonaviirusega nakatumistrendi muret tekitavaks.

Kiik ütles neljapäeval ajakirjanikele, et praeguse trendi jätkudes jõuab nakatumiskordaja praeguselt 50,64 inimeselt 100 000 inimese kohta kuu ajaga tasemele 150 nakatunut 100 000 inimese kohta. Kiik tõi esile, et praegusele tasemele jõudis Eesti kahe nädalaga. Ta nimetas seda murettekitavaks trendiks. Ta nentis, et kuigi Balti riikide nakatumisnäitaja on allpool Euroopa Liidu keskmist, on trend ka Balti riikides selgelt tõusev.

«Me ei saa öelda, et oleme olnud edukad viiruse tõkestamisel,» sõnas Martin Helme. Ta nimetas samuti praegust trendi muret tekitavaks, kuid lisas, et kõige olulisemad näitajad on haiglaravi vajavate inimeste arv, juhitaval hindamisel olevate patsientide arv ning surmajuhtumite arv. Nende näitajate poolest erineb praegune pilt Helme sõnul oluliselt kevadistest oludest.

Kiige sõnul võib täiendavate piirangute kehtestamine kõne alla tulla siis, kui kehtivatest piirangutest ei piisa trendi murdmiseks. Ühe võimaliku piiranguna tõi Kiik välja avalike ürituste külastajate piirarvu allapoole toomise. Samas nentis ta, et seni pole teada ühtegi juhtumit, kus istekohtadega siseürituselt oleks alguse saanud uus kolle.

Kiik lisas, et maskikandmise üleriigilise kohustuse kehtestamise võimalust ei saa välistada.

Helme märkis, et valitsus püüab hoida elu nii normaalsena kui võimalik.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles