Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

RETSEPT Valmista ise lihtsad ja maitsvad lehtkapsakrõpsud!

Copy
Kale krõpsud
Kale krõpsud Foto: Shutterstock

Lehtkapsas ehk kale on suurepärane tervislik snäkk. Eriti hea on ta kaalulangetamise puhul.

See sisaldab antioksüdante, kaltsiumi, rauda, C- ja K-vitamine ning veel palju teisi vitamiine ja mineraale. Lehtkapsas aitab ka erinevate terviseporbleemide korral. Nende ainete kooslus on hea diabeedikutele, südamehaiguste korral, vähendab vähki haigestumise riski, hea luude tervisele, parandab seedimist, hea juustele ja küüntele ning silmatervisele. 

Lisaks sellele on lehtkapsas ka vähe kaloreid: 100 grammis on vaid 42,5 kalorit. Lehtkapsast saab ise teha vaid väikese vaevaga imemaitsvad krõpsud. 

Retsept

Vaja läheb:

1 punt lehtkapsast

1 supilusikatäis oliiviõli

1 teelusikatäis soola

soovikorral võib tavalise soola asemel kasutada küüslaugusoola

Valmistamine:

Pane ahi 175 kraadi peale sooja. Eemaldage noa või köögikääridega lehed paksudest vartest ettevaatlikult ja rebige lehed krõpsu suurusteks tükkideks. Tilgutage õli väikeste piiskadena kalele. Seejärel maitsestage soolaga. Küpsetage, kuni ääred on pruunikad, kuid mitte kõrbenud. See võtab aega kuskil 10 kuni 15 minutit.  

Allikad: Medicalnewstoday, Allrecipes

Tagasi üles