AJALOOLINE JUHTUM Patsientide organeid oma initsiaalidega kaunistanud kirurg jäi ametist ilma

PM Tervis
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Simon Bramhall oli Birminghami Queen Elizabethi haigla kirurg. Mees oli kolleegide seas äärmiselt lugupeetud - seda 2013. aastani, kui selgus, et doktor Bramhall oli elundisiirdamise käigus mitme patsiendi siseorganitele oma initsiaalid põletanud.

Bramhall kasutas kahe patsiendi organitele initsiaalide põletamiseks samasugust töövõtet, mida kasutati ka operatsiooni-aegsete verejooksude peatamiseks. Põletamisest jäänud initsiaalid oleks pidanud iseenesest kaduma, kuid kuna doktor otsustas need teha juba eelneva maksafunktisoonihäirega patsientidele, siis tulid need lisaoperatsioonide käigus siiski päevavalgele, kirjutas BBC. Maksale põletatud initsiaalid organi tööd väidetavalt kuidagi ei mõjutanud.

Kirurgi kummalise tegevuse osas võtsid sõna ka tema endised patsiendid. Üks neist oli Tracey Scriven, kellele oli doktor Bramhall samuti uue maksa siirdanud. «Mul oli elada jäänud vaid paar nädalat, kuid see operatsioon muutis mu elu! Mul poleks midagi selle vastu olnud, kui kirurg ka minu maksale oma initsiaalid jätnud oleks. Võtke ta ometi tööle tagasi, et ta saaks edasi elusid päästa - täpselt nii nagu ta minu oma päästis,» kommenteeris Scriven toona väljaandele Birmingham Mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles