INVESTEERIMISPANGA JÄRELDUS Kaalulangetusravimid lõikavad jalad alt mitmelgi tööstusharul

PM Tervis
Copy
Kord nädalas süstitav kaalulangetusravim võib lisaks toidutööstusele nüsida jalgu alt ka tubaka- ja alkoholitööstusel: isu kadu näib olevat universaalse mõjuga.
Kord nädalas süstitav kaalulangetusravim võib lisaks toidutööstusele nüsida jalgu alt ka tubaka- ja alkoholitööstusel: isu kadu näib olevat universaalse mõjuga. Foto: Flickr

Mitte ainult toiduainetööstuse juhid ei pea muretsema oma finantstulemuste pärast seoses nõutud kaalulangetusravimitega, nagu Ozempic. Ka suured tubaka- ja alkoholitootjad peavad olema mures.

Morgan Stanley uus aruanne leidis, et inimesed, kes kasutavad GLP-1 ravimeid – sealhulgas Ozempic, Wegovy, Mounjaro ja Zepbound – vähendavad nende tarbimise ajal tubaka ja alkoholi tarbimist. GLP-1 on diabeedi ja kaalulanguse ravimite klass, mis on hiljuti saavutanud suure populaarsuse (ja müüginumbrid) tänu nende võimele suruda maha kasutaja isu.

Investeerimispank küsitles ka umbes 300 GLP-1 kasutajat nende tarbimisharjumuste kohta ravimite võtmise ajal. Panga analüütikud on varem hoiatanud, et GLP-1 ravimite kasutamise suurenemine avaldab pikaajalist survet kiirtoidumüügile, kuna kasutajad on hakanud restoranides vähem raha kulutama. Kuid nende uuring leidis samuti, et kasutajad vähendavad ka tubaka ja alkoholi tarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles