Mida teha, et trennis käimine ei põhjustaks aknet?

PM Tervis
Copy
Higine nahk on ideaalne keskkond bakterite vohamiseks.
Higine nahk on ideaalne keskkond bakterite vohamiseks. Foto: Shutterstock

Regulaarne trenn parandab nii vaimset kui füüsilist tervist ning on kasulik ka nahale, sest see toetab normaalset hormonaaltalitlust ning tänu paremale verevarustusele saab nahk rohkem toitaineid.

Trenni käigus puutub inimene kokku paljude bakteritega ning higine nahk on ideaalne keskkond bakterite vohamiseks. Suurenenud bakterite kogus nahal võib põhjustada akne puhanguid ning selle vältimiseks reastasid dermatoloogid Huffpostis viis soovitust, kuidas trennis oma nahka hoida.

  1. Trenni ajaks võiks näolt eemaldada meigi, sest füüsilise koormuse tõttu suureneb naha verevarustus, mille toimel laienevad nahapoorid. Meik ja higi võivad laienenud pooridesse sattudes ummistusi põhjustada ning nii tekib akne.
  2. Pikad juuksed tuleks kinni panna, nii et need ei langeks trenni ajal näole, sest juuksehooldustooted ning juustel leiduvad bakterid põhjustavad samuti aknet. Lühemad juuksed tuleks kinni panna peapaela või klambritega.
  3. Jõusaalis treenides tuleb puhastada nii trennitarvikuid kui ka isiklikke esemeid, nagu nutitelefonid, mis asetatakse sageli põrandale, treeningpingile või matile, ja kõrvaklapid, mis võivad tekitada näo külgedel pooride ummistusi.
  4. Jõusaalis võiks nägu võimalikult vähe puudutada, sest pärast hantlite, raskuste, kangide või kummilintide puudutamist leidub kätel suures koguses baktereid, mis võivad põhjustada aknet.
  5. Trennis võiks eelistada selliseid riideid, mis lasevad nahal hingata. Sünteetilised kangad, mis hoiavad niiskuse naha ja kanga vahel, loovad hea keskkonna bakteritele ja seentele ning kui higi jääb nahale pikemaks ajaks, võib tekkida akne. Samuti tuleks higised riided kohe pärast trenni seljast võtta ning duši all käia. Trenniriideid tuleks pärast intensiivsemaid treeninguid pesta, mitte järgmises trennis uuesti selga panna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles