Suvepidustustega läks käest ära? Viis soovitust, kuidas olukorda parandada

PM Tervis
Copy
Balil elav treener Mona Kattel.
Balil elav treener Mona Kattel. Foto: Erakogu/ Fit with Mona

Balil elav eestlannast treener Mona Kattel soovitab peale pikki pühasid naasta kiiresti tagasi rutiini ja selleks jagab ta nippe, kuidas enda keha tagasi tasakaalu viia. 

1. Proovi mitte rakendada «all in» mentaliteeti, kui tead, et see ei ole tegelikult realistlik.

Ebarealistlik lubadus on «Alates esmaspäevast olen 100% täiuslik enda toitumisega, ei joo enam kunagi alkoholi ja ei söö ühtegi koogikest.» Selle asemel sea treeningrutiin ja eesmärgipärane toitumine tagasi prioriteediks, kuna see paneb sind hästi tundma.

2. Osta koju ainult neid sööke, mis panevad sind hästi tundma. Kui šokolaad, alkohol ja jäätis on su suurim vaenlane, siis ära osta neid endale koju. 

3. Pane endale realistlik treeningplaan – selle asemel, et nüüd seitse päeva järjest rapsida, jaota neli väga head treeningut seitsme päeva peale.

4. Sea uni tähtsale kohale – proovi magada igal ööl kaheksa tundi, et taastada energiline ja mõnus enesetunne, mis võis magamata öödega plehku panna. Magamatus suurendab erinevaid isusid, eriti rasvase ja süsivesikurikka magusa järele, millest keha kiiret energiat saaks ammutada.

5. Ära unusta vett juua. Ole kindel, et tarbid vähemalt 1,5 l vett päeva jooksul. Hea nipp on enamik kogusest tarbida päeva esimeses pooles, et öösel ei peaks WC vahet käima.

Lisaks soovitab Mona ka pärast järgmisi pidusid võimalikult kiiresti tavapärasesse rutiini naasta. «Ära kahetse, vaid naudi neid pidustusi ja ole endaga alati aus ilma teiste inimeste «nõuanneteta» ja «surveta». Näiteks kui alkohol ei ole sinu jaoks, siis ütled kindlalt ei ja kui uni on prioriteet, siis lahku peolt varem, et saada enda unetunnid kätte,» kirjutab Mona Kattel.

Rohkem soovitusi ja nippe saab lugeda leheküljelt Fit With Mona

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles