COVID-19 Mitmes maakonnas saab eelregistreerimata end vaktsineerida

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eelregistreerimiseta vaktsineerimine Narvas Fama keskuses
Eelregistreerimiseta vaktsineerimine Narvas Fama keskuses Foto: Ilja Smirnov

Sellel ja järgmisel nädalal on Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal, Pärnumaal, Tallinnas ja Tartus mitmeid võimalusi end Covid-19 vastu vaktsineerida ilma eelregistreerimiseta. Tuleb lihtsalt kohale minna.

Covid-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer kutsub kõiki, kes veel ei ole mingil põhjusel vaktsineerima jõudnud, seda nüüd tegema.

«Näeme, et koroonaviirusesse nakatunute arv kasvab päev-päevalt ja kolmas koroonalaine võib Eestisse jõuda rutem, kui arvasime. Paljud Euroopa riigid on juba hakanud taaskehtestama piiranguid,» ütles Seer.

Lisask registreerimata vaktsineerimisele jätkub ka vaktsineerimine eelregistreerimisega. Tänahommikuse seisuga oli vabu aegu saadaval kõikides maakondades. Aja saab broneerida telefonil 1247 või digiregistratuuris.

Eelregistreerimiseta vaktsineerimised (14. juuli seisuga)

Ida-Virumaa

15. ja 16. juulil Sillamäel vaktsineerimisbussis, mis peatub kell 10-18 (või kuni kella 22, kui soovijaid jätkub) Kalevi spordikeskuse ujula kõrval (Kesk 28). Vaktsiinideks on Pfizer või Janssen. Vaktsineerimise viib läbi Viljandi haigla.

16., 22., 29. juulil kell 16-19 Narvas Fama kaubanduskeskuses (Fama põik 10). Vaktsiinideks on Pfizer ja Janssen, vaktsineerib Silmarõõm S.

16. juulil kell 14-17 ja 17. juulil kl 10-13 vaktsineerib Ida-Viru Keskhaigla Jõhvis Pargi Keskuses (Puru tee 1), vaktsiiniks on Janssen.

23. juulil kell 14-17 ja 24. juulil kl 10-13 vaktsineerib Ida-Viru Keskhaigla Kohtla Järvel Vironia Keskuses (Järveküla tee 50). Vaktsiiniks on Janssen (IVKH)

Lääne-Virumaa

16. juulil kell 10-13 Rakveres Turu plats 3. Vaktsiinideks on Janssen või Moderna. Vaktsineerimist viib läbi Silmarõõm S.

17. juulil kell 10-12 Võsu rannaklubis ning kell 13-15 Haljala rahvamajas, vaktsiinideks Pfizer ja Janssen, vaktsineerib Silmarõõm S. 

Harjumaa

17., 22., 23. ja 24. juulil kell 10-15 Tallinna keskturul. Vaktsiinideks on Janssen ja Pfizer, vaktsineerib Qvalitas.

18. juulil kell 10-18 vaktsineerimisbussis Maardu linnapäevadel. Vaktsiinideks on Pfizer või Janssen. Vaktsineerib Viljandi haigla.

18. juulil kell 9-17 Lasnamäel Prisma kaubanduskeskuse parklas, (Mustakivi tee 17), Põhja-Tallinnas Sõle spordikeskuse vaktsineerimiskeskuses (Sõle 40a) ja Mustamäel Kaja kultuurikeskuse vaktsineerimiskeskuses (Vilde tee 118). Kiiremad saavad tasuta jäätise ja kõik vaktsineerima tulijad saavad soodushinnaga külastada Tallinna loomaaeda.

Igal tööpäeval kell 9-17 ja laupäeviti kell 9-14 saab ilma eelregistreerimiseta vaktsineerida Tallinnas Sõle spordikeskuse vaktsineerimiskeskuses (Sõle 40a). Samuti võetakse vastu eelregistreerimisega, vabu aegu on saada igaks päevaks. Vaktsiiniks on Pfizer ja vaktsineerib Fertilitas.

Iga päev saab vaktsineerida Lasnamäe Centrumis Confido kiirkliinikus.

Covid-19 vastu vaktsineerimine on Eesti elanikele tasuta ja võimaldatud alates 12. eluaastat. 12-17-aastaseid vaktsineeritakse Pfizeri vaktsiiniga, täiealisi lisaks ka Moderna ja Jansseni vaktsiinidega.

Uuringud näitavad, et kõik Eestis pakutavad vaktsiinid aitavad tõhusalt ka uue ja agressiivsema delta viirusetüve vastu, kuid vaid siis, kui vaktsineerimiskuur on lõpetatud – Jansseni puhul kaks nädalat pärast ainust doosi, Pfizeri puhul üks nädal pärast teist doosi, Moderna ja Astra Zeneca puhul kaks nädalat pärast teist doosi. Modernal on kahe doosi vaheline aeg 4 nädalat, Pfizeril 6 nädalat ja Astra Zenecal 12 nädalat.

Vaktsineerimiskuuri toime kestab vähemalt aasta. Samuti kehtib vähemalt ühe aasta ELi vaktsineerimise digitõend, mis võimaldab lihtsamalt reisida ja ilma testimata ka Eestis paljude ürituste külastamist.

Tänahommikuse seisuga on vaktsineerimisi tehtud 587 854 inimesele, kellest 87 199 on pooleli oleva vaktsineerimisega, 500 655 inimese vaktsineerimiskuur on lõpetatud. Ööpäeva jooksul manustati 6637 doosi, kokku on manustatud 1 034 772 vaktsiinidoosi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles