Ida-Tallinna Keskhaigla avab täna teise Covid osakonna

PM Tervis
Copy
10.11.2021, Tallinn. Ida-Tallinna Keskhaigla Covid-osakond.
10.11.2021, Tallinn. Ida-Tallinna Keskhaigla Covid-osakond. Foto: Remo Tõnismäe/Scanpix

Ida-Tallinna Keskhaigla avab alates tänasest, 3. veebruarist teise Covid-haigetele mõeldud osakonna. Avatavas osakonnas on 12 voodikohta.

Uus osakond avatakse Ravi tänaval kirurgiakliiniku ruumides. Kokku on haiglas nüüd 54 Covid-voodikohta, neist 9 on II astme ja 6 III astme intensiivravi kohad. Covid-voodikohtadest on 6 naistehaiguste ja 1 silmahaigustega patsientidele.

«Koroonaviiruse omikrontüvi on toonud kaasa kergema kuluga haigestumised, kuid rekordiliselt suure nakatunute arvu taustal on tõusnud paratamatult haiglaravi vajajate arv,» selgitab otsuse tagamaid Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse liige ja ravijuhi Ene Halling.

Seoses uue osakonna avamisega piiratakse plaanilist ravi kirurgilistel erialadel (üldkirurgia, lülisambakirurgia, ortopeedia, uroloogia). Varem on Covid-voodikohtade tõttu piiratud plaanilist ravi siseerialadel nagu kardioloogia, pulmonoloogia, neuroloogia ja gastroenteroloogia.

Muu plaaniline ravi jätkub Ida-Tallinna Keskhaiglas võimaluste piires, kuid haigla kriisistaap jälgib igapäevaselt olukorda ning otsustab plaanilise ravi jätkamise vastavalt olukorrale. Covid-haigeid ollakse valmis vastu võtta ka naiste- ja silmakliinikus.

3. veebruar hommikul oli Ida-Tallinna Keskhaiglas ravil 37 Covid-patsienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles