Taimne dieet vähendab selle haiguse riski lausa 24 protsenti

PM Tervis
Copy
Foto: Pexels

II tüübi diabeeti saab vältida ja kontrolli all hoida tervisliku eluviisiga. Teadlased leidsid uues uuringus, et põhiroll selles on taimsel dieedil. 

Esimest korda ajaloos leidsid teadlased, et tervislik taimne dieet parandab ainevahetust, maksa- ja neerufunktsiooni ning vähendab lisaks rasvumise tõenäosust. Ajakirjas Diabetes & Metabolism avaldatud uuringu kohaselt aitab taimne dieet vähendada diabeediriski vaid siis, kui nii loomsete toiduainete kui ka tööstuslikult töödeldud ja kõrge suhkrusisaldusega toiduainete tarbimist vähendatakse.

Uurimisrühma analüüside kohaselt vähendab tervislik taimne dieet, kuhu on kaasatud värsked puu- ja juurviljad ning täisteratooted, diabeediriski 24 protsenti. Tervislik taimne dieet aitab diabeediriski vähendada isegi geneetiliste eelsoodumuste ja teiste diabeedi riskitegurite korral, nagu ülekaalulisus, kõrge vanus või vähene füüsiline aktiivsus. Ebatervislik taimne dieet, millesse on kaasatud palju maiustusi, töödeldud teravilju ja magusaid jooke, on seevastu seotud II tüübi diabeedi riski suurenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles