Hannes Võrno: Eesti mees treenib rohkem oma tagumikku kui aju

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: Mihkel Maripuu

Hannes Võrno ütles täna riigikogus toimunud meeste tervise teemalisel konverentsil, et meeste liikumine on küll aastatega paranenud, kuid vaimne areng aina enam tagaplaanile jäämas.

«Oleme jõudnud punkti, kus mees hoolitseb rohkem oma tagumikulihaste kui aju eest,» illustreeris Võrno lihtsustatult seda, mis tänases ühiskonnas talle prioriteetne näib.

«Kui mees käib igal hommikul viis või kümme kilomeetrit jooksmas ja sööb vaid arutatud brokkolit, ei suitseta ega joo, aga loeb nädalavahetusel tabloidväljaandeid, siis mis kasu sellest tagumiku treenimisest on, kui ta pühapäevaks oma aju solgiämbrisse likku paneb?» küsis Võrno retooriliselt oma konverentsi ettekandes.

Võrno ettekande teemaks oli «Keda ma kuulan?», kus ta rääkis eeskujudest ja nende olulisusest, mõjust tervisele ja üldisele heaolutundele.

Oma sõprade, sugulaste haigusjuhtumid näitlikustas ta kui õppetunnid. Täpsemini meeste tervisest rääkides kutsus Võrno üles inimesi tundma huvi oma esivanemate põetud haiguste vastu ning seeläbi osata neid (võimalikke pärilikke haigusi) ennetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles