Traagiline juhtum: surnult sündinud beebi jäeti päevadeks haiglavoodisse vedelema

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu / Postimees

Haiglapersonal unustas surnult sündinud beebitüdruku kuueks päevaks koridori vedelema.

2014. aastal leidis Medway Maritime haiglas Kentis aset traagiline juhtum, mil välivoodis lahkamisele transporditud beebi unustati sinna mitmeks päevaks, vahendab Daily Mail.

Kuna beebi viibis ootel soojas ruumis, oli tema keha juba lagunema hakanud kuue päeva jooksul, mil tema surnukeha lõpuks taasavastati. Imiku ema otsustas alles nüüd esitada haigla käitumise tõttu kohtuhagi.

Naise sõnul kummitab see juhtum teda siiani ning ta ei suuda sellest rääkida ilma nutma puhkemata. «Kuidas ta oleks pidanud ennast tundma, kui ta niimoodi vedelema jäeti? Tean, et ta polnud elus, kuid see oli ikkagi tema keha – keegi ei mõelnud nädala jooksul kordagi tema peale,» oli lapse kaotanud ema emotsionaalne.

Kohalikku terviseametit on varasemaltki teavitatud juhtumitest, mil patsiendi surnukeha jäetakse 24 tunniks või rohkemakski ootele. Samuti esineb juhtumeid valest käitumisest ja hoiustamisest surnukuuris, näiteks on matusekorraldajale üle antud vale inimese surnukeha.

Vaid viimase aasta jooksul esines üks juhtum, mil surnult sündinud laps läks lahkamist oodates kaduma ning viis beebit unustati päevadeks surnukuuri.

Pere advokaat Nick Fairweather märkis, et kuna sellise olukorra üle elanud perekonnad on nagunii juhtunust vapustatud ning sügavas leinas, süvendab igasugune eksimus tragöödiat veel enam.

Medway Maritime’i haigla günekoloogia osakonna juht Dot Smith avaldas haigla nimel perele sügavat kaastunnet. «Väga vabandan pere ees, kes juhtunu tõttu kannatas. Oleme neile ka kirjalikult esitanud vabanduse oma vajakajäämiste osas.»

Ta lisas, et juhtunu järgselt viidi läbi põhjalik analüüs selle asjaolude tuvastamiseks ja põhjendamiseks. Selle tulemusel tutvustati haiglapersonalile uusi suuniseid, et midagi sellist enam iial ei korduks.

«Samuti oleme töötanud selle kallal, et meie meeskonnas oleks spetsialist, kes nõustaks nii perekonda kui ka vajadusel personali juhtumite korral, mis käsitlevad leina ning lapsekaotust,» lisas Smith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles