Suurbritannias on juba üle miljoni noroviiruse juhtumi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parameedikud valmistuvad laeva pardal olevate haigete vastu võtmiseks.
Parameedikud valmistuvad laeva pardal olevate haigete vastu võtmiseks. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannias on sel sügisel ja talvel kokku juba üle miljoni noroviirusesse nakatanu, uuel aastal võib see arv kasvada plahvatuslikult.

Noroviiruse juhtumite arv tõusis sel aastal Suurbritannias 83 protsenti, kirjutab The Daily Telegraph. Tervisekaitseameti andmetel on oodata haigusjuhtumite arvu tõusu ka uuel aastal.

Viimasel nädalal lisandus Inglismaal veel 141 000 ohvrit, mis tõstis haigestunute arvu kokku üle 1,1 miljonini. Kokku on Suurbritannias haigestunud noroviirusesse sellel sügisel ja talvel üle kahe korda rohkem inimesi kui mullu samal perioodil. Ametlikud andmed ulatuvad tuhandetesse nakatunutesse.

Tavaliselt on talve jooksul haigestunud noroviirusesse umbes kaks miljonit inimest, kuid enamasti haigestutakse jaanuaris ja veebruaris. Sel talvel on viirusepuhang alguse saanud ebatavaliselt vara. See võib kuulutada tõelist noroviiruse epideemiat.

Suurbritannia terviseametnikud kardavad, et iga ametliku ja registreeritud haigusjuhtumi taga on veel lisaks 288 registreerimata ohvrit, mis teebki kokku üle miljoni juhtumi.

Suurbritannia Tervisekaitseamet toonitab, et haiguse vältimiseks tuleks ühes päevas pesta käsi vähemalt viis korda, iga kord peaks pesemine kestma vähemalt 20 sekundit. Kui mõni perekonnaliige on noroviirusesse naktunud, tuleks tavapärasest hoolsamini puhastada vannituba ja tualetti. Samuti ei tohiks haige inimene valmistada pereliikmetele süüa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles