Kas seagripi tõttu tuleb gripihooajaks eriliselt valmistuda?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas vältida grippi haigestumist?
Kuidas vältida grippi haigestumist? Foto: Tervisekaitseinspektsioon

Jahedamad ilmad ja kooliaeg on kaasa toonud ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise kasvu, see tähendab, et gripihooaeg on käes. Kuidas peaks gripihooajaks valmistuma ja kas seagripi tõttu tuleb tänavu millelegi erilist tähelepanu pöörata?

Vastab tervisekaitseinspektsiooni avalike suhete juht Iiris Saluri.

Ka tänavusel gripihooajal tuleb jälgida tavalisi kuldreegleid. Uus gripp on lihtsalt üks paljudest viirustest ja viimasel kahel nädalal pole meil registreeritud ühtegi uue gripi juhtumit.

Et viirused esimese hooga kohe jalust maha ei lööks, peaks püüdma vältida stressi, liikuda normaalselt, süüa normaalselt. Kroonilistel haigetel soovitame end vaktsineerida. Vaktsineerimine on juba alanud ja seda tuleb küsida oma perearstilt või nakkuskeskustest Merimetsas või mujal Eestis.

Haigetest inimestest tuleks eemale hoida ja pärast avalikes kohtades viibimist käsi pesta. Haigena ei tasuks tööle minna ja aevastamisel kasutada taskurätti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles