Lapsevanemad peavad tubakat alkoholist ohtlikumaks

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suits
Suits Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel kevadel siseministeeriumi tellimusel läbi viidud uuringust selgub, et vanemad peavad tubakat oma laste jaoks alkoholist ohtlikumaks.

Kui alkoholi puhul peab pool küsitletud lapsevanematest väga vajalikuks hoolitseda selle eest, et tema laps seda ei tarvitaks, siis tubaka puhul on selliseid lapsevanemaid tervelt kolmveerand.
Vaid 6 protsenti vanematest arvab, et laps võib alustada tubaka tarvitamist alla 18-aastaselt, alkoholi puhul on selliseid vanemaid 9 protsenti.

Alla poole (44 protsenti) vanematest arvab, et tubaka tarvitamist võib alustada vanuses 18-21, alkoholi puhul on suhtumine jällegi leebem – selles vanuses võib alkoholi tarvitamist alustada 68 protsendi vanemate meelest.

Kuid samas näitas uuring, et on ka inimesi, kelle arvates ei peaks nende ainete tarvitamisega üldse kunagi alustama ja nad peaks olema kõigile keelatud – tubaka puhul oli sellise arvamusega vanemaid 23 protsenti, alkoholi puhul 11.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles