WHO loodab Ebolat tõrjuda verel põhinevate teraapiatega

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eelmise nädala lõpus Genfis toimunud Ebola teemalisel Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) korraldatud foorumil leiti, et prioriteediks peaks olema nakatanute raviks sobivate teraapiate loomine. 

Kui käesoleva puhangu alguses oldi valdavalt arvamusel, et biomeditsiinilisest sekkumisest pole viiruse tõrjumisel abi ja kasutama peab traditsioonilisi karantiinimeetmeid, siis tänaseks on eksperimentaalsed teraapiad ja vaktsiinid sattunud rambivalgusesse, vahendab ERRi teadusportaal.

Peamine lootus on seejuures nakkusest tervenenud inimeste vere kasutamisel, mille plasmas võib leiduda viiruse vastu võitlevaid antikehi. Sarnast meetodit katsetati edukalt 1995. aastal Kongo Demokraatlikus Vabariigis toimunud puhangu ajal. 

Viiruse levikule loodetakse juba eos piir panna – WHO hinnangute kohaselt võiks täiendavate meetmeteta puhangu käigus enne selle vaibumist nakatuda veel üle 16 000 inimese. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles