Vahendusfirmad pole meedikute Soome-huvi raugemist täheldanud

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuigi terviseameti statistika näitab, et möödunud aastal võeti varasemast vähem tõendeid välismaale tööle asumiseks, ei ole vahendusfirmad Attendo ja  Mediverkko täheldanud, et meedikud enam Soome minna ei tahaks.

Attendo esindaja Kaili Hjorthi sõnul jäid nemad 2014. aastaga väga rahule ja huviliste vähenemist ei ole nemad märganud, kirjutab Meditsiiniuudised. 

Ka Mediverkko esindaja Janne-Olli Järvenpää kinnitas, et nende kaudu Soome suunduvate  Eesti hambaarstide ja arstide suurusjärk on jäänud samaks ning lisas, et Eesti meedikud on Soomes väga hinnatud oma hea hariduse, keeleoskuse ja kiire kohanemisvõime pärast.

Soome arstide lehe Mediuutiset peatoimetaja Kati Haapakoski sõnul on aga Soome tervishoiuasutustes praegu segased ajad. Nimelt on naaberriigis käimas kõigi aegade suurim tervishoiureform, mis tõenäoliselt hakkab mõjutama ka palkasid. Muudatused jõustuvad 2017. aastal, kuid mõjutavad juba ka tänavust ja järgmist aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles