Kas sinu töö võib olla kaalutõusu põhjus?

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiire töötempo paneb kõhutäiteks haarama esimese ettejuhtuva suupiste.
Kiire töötempo paneb kõhutäiteks haarama esimese ettejuhtuva suupiste. Illustratsioon: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Veedame suure osa oma päevast töötades. Kuidas mõjub see aeg aga meie tervisele ja kaalule? Uuring pakub välja, et mõned tööd panevad inimesi kaalus juurde võtma. 

Suurbritannias tehtud uuringu kohaselt ütleb peaaegu kolmandik töötajatest, et nende töö võib olla põhjus, miks nad on kaalus juurde võtnud, vahendab Independent

Lisakilod ei mõju halvasti ainult füüsilisele tervisele. 1200 töötajast, kes tunnistasid, et töö paneb neid kaalus juurde võtma, tunnistas 75 protsenti, et ülekaal teeb neid õnnetuks.

Uuringu autor Lee Biggins seletas kui raske on kombineerida tervislikku elustiili ja pingelist karjääri. Tervisliku elustiili järgimine võib vahel tunduda kui omaette töö ning seetõttu pole raske uskuda, et tööl on mõju söömis- ja trenniharjumustele.  

Viis põhjust, miks tööl kaalus juurde võtad

  • Istuv töö
  • Liiga vähe aega trenni jaoks
  • Tööl näksimine
  • Stressirikas töö, mis paneb rohkem sööma
  • Kolleegid, kes jagavad kontoris ebatervislike suupisteid

Tööandjad saaksid alluvate tervisesse erineval viisil panustada. Rattaga või jala tööle tulemise programmid on hea võimalus, kuidas tervislikke eluviise päeva mahutada. Samuti väiksed boonused nagu tervislikud suupisted, meeskonnalõunad või soodsad trennipaketid, mis innustavad töötajaid enda eest hoolitsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles