Diagnoositi haigushooaja esimene A-gripiviiruse juhtum

PM Tervis
Copy
Tänavu ründab gripiviirus, mille tunnuseks on madalam palavik kui gripi puhul tavaliselt.
Tänavu ründab gripiviirus, mille tunnuseks on madalam palavik kui gripi puhul tavaliselt. Foto: Arvo Meeks

Ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu pöördus 45. nädalal ehk perioodil 4.-10. november arstide poole 2957 inimest, laboratoorse kinnituse leidis ka esimene A-gripiviiruse juht.

Terviseameti andmeil olid arstile pöördunutest 50 protsenti kuni 15-aastased lapsed, vanuserühmade järgi haigestuvad jätkuvalt enim kuni viieaastased lapsed.

Etioloogilise struktuuri arvestuste alusel saab öelda, et 22 protsenti haigusjuhtudest põhjustasid erinevad mikroorganismid, viirusliku etioloogiaga haigestumiste arv moodustab 78 protsenti. Viirustest enim leitakse endiselt rinoviirust (30 protsenti), adenoviirust (16 protsenti) ning paragripiviirust (18 protsenti).

Gripitaolistesse haigustesse ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsib stabiilsena ning endiselt madalal tasemel. Registreeritakse üksikud gripiviirusega seotud juhte, püsivat gripiviiruse levikut veel ei ole täheldatud. Sel nädalal sai laboratoorse kinnituse veel üks B-gripiviirus.

Haigestumine Euroopa regioonis

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus madal kõigis Euroopa regiooni riikides. Püsivat gripiviiruse levikut ei ole veel täheldatud üheski riigis, kuid registreeritakse üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles