Lätis kuulutati välja gripiepideemia, Eestis on oodata haigestumiste kasvu

PM Tervis
Copy
Haige mees
Haige mees Foto: Shutterstock

Lätis kuulutati välja gripiepideemia, sest eelmisel nädalal ületas Riias ja Jelgavas gripihaigete hulk epideemia läve. Eestis pole haiguse püsivat levikut täheldatud, aga juhtumite arv tõuseb iga nädalaga.

Eesti keskmisest suurem grippi haigestumus oli Võrumaal, seoses B-gripiviirusega seotud  puhanguga. Gripiviirusega seotud üksikud haigestumised registreeriti Tallinnas, Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal ja Võrumaal. Terviseametile laekunud andmetel vajas haiglaravi seitse inimest vanuses 0-14 eluaastat. 

Eestis registreeritakse hetkel rohkem B-gripiviirusega seotud haigusjuhte. A-gripiviiruste osakaal haigestumistel on hetkel kolm korda väiksem, kuid neil on suurem levikupotentsiaal. Kuna A-gripiviirus on juba jõudnud ringlusse, siis terviseameti andmeil võib suure tõenäosusega järgmise 2-3 nädala jooksul oodata grippi haigestumiste kasvu.

Laboratoorselt on kinnitatud 3 A-gripiviirust ja 7 B-gripiviirust. Kõikidest hingamisteede viirusnakkuste tõttu laborisse saadetud proovidest moodustasid gripiviirused 5,4 protsenti. Gripitaoliste haiguste tekitajaks on enamasti endiselt rino- (28 protsenti) ning paragripiviirused (11,3 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles