Teadlased: tuvastatud on vaid kuus protsenti nakatunutest

PM Tervis
Copy
Nakatunute arv on tegelikult palju suurem.
Nakatunute arv on tegelikult palju suurem. Foto: Shutterstock

Göttingeni Ülikooli teadlaste hinnangul on Covid-19 nakatunute tegelik arv kordades suurem. Teadlaste andmetest on selgunud, et riigid on tuvastanud keskmiselt vaid kuus protsenti nakatunutest, vahendab Neuroscience News.

Uuring ilmus väljaandes The Lancet Infectious Diseases ning andmetest on selgunud, et riiklik statistika Covid-19 nakatunute kohta ei pruugi anda ülevaadet viiruse tegelikust levikust ning nakatunute hulk võib ulatuda juba praegu kümnete miljoniteni.

Teadlaste hinnangul on Itaalias tuvastatud vaid 3,5 protsenti nakatunutest ja Hispaanias vaid 1,7 protsenti ning seetõttu on suremus nendes riikides suurem. Saksamaal seevastu on ulatusliku testimise tõttu tuvastatud 15,6 protsenti nakatunutest. Ameerika Ühendriikides (1,6 protsenti) ja Suurbritannias (1,2 protsenti) on samuti tuvastatud alla kahe protsendi nakatunutest. 

Uuringu autorite andmetel on Saksamaal praeguse seisuga 460 000 nakatunut ning sama mudeli põhjal on Ameerika Ühendriikides rohkem kui kümme miljonit, Itaalias kolm miljonit ja Suurbritannias 2 miljonit nakatunut. Teadlaste sõnul peavad riigid nii sotsiaalabi kui ka eelarve planeerimisel arvestama, et nakatunute tegelik arv ei ole teada ning võib oluliselt muutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles