Lapsevanema külma ilma eksimused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Hoffmann

Talvise külma ilma saabudes teevad vanemad oma last riietades kolm suuremat viga.

Kui vanem arvab, et laps tuleb riidesse panna võimalikult soojalt, arvavad spetsialistid just vastupidiselt, et laps, keda mässitakse liiga soojalt riidesse, on sagedamini haige ning eriti puudutab see neid võsukesi, kes juba käivad, kirjutab Maaleht.

Teiseks eksivad lapsevanemad arvates, et sooja hoidev riie peab olema võimalikult keha vastas, tegelikult kaitseb kõige paremini külma eest õhk ning lapse riietus peab olema küll soe, ent piisavalt avar. Jalgu kaitsevad kõige paremini villased sokid ja saapad, mille sees varbad vabalt liikuda saavad.

Kolmandaks kardavad vanemad, et on väga halb, kui lapse kõrvad külmetavad, kuigi arstide sõnul ei pruugi kõrvahaiguse tekke põhjus alati külm olla ning pigem tuleks jälgida, et lapse kael ja kukal oleksid korralikult kaetud, kuna just nendes kohtades on soojuse kaotus suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles