Amet manitseb inimesi ostma ravimeid ainult apteekidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Ravimiamet manitseb inimesi ostma nii retsepti- kui käsimüügiravimeid ainult tegevusloaga apteekidest ning kutsub mujal müüdavatest ravimitest politseid teavitama.

Ameti kinnitusel on ravimite kui tugevatoimeliste ainete puhul oluline, et need oleksid kvaliteetsed ja nende kasutamise kohta oleks piisavalt informatsiooni. Ravimite kvaliteet oleneb ameti teatel sellest, kas need on nõuetekohaselt valmistatud ja edasiselt käideldud, ning ainus koht, kus tarbija võib kindel olla, et mõlemad tingimused on täidetud, on tegevusloaga apteek.

Maailma terviseorganisatsiooni andmetel üle poole internetis müüdavatest ravimitest võltsingud, samuti on võltsingud levinud vähese riikliku järelevalvega riikide, sealhulgas Eesti lähiriikide apteegivõrgus, märkis amet oma kodulehel avaldatud teates.

Ravimiameti kinnitusel on ka retseptiravimite omapäi kasutamine ohtlik, isegi kui need on kõigile kvaliteedinõuetele vastavad.

Ravimite müümine väljaspool tegevusloaga apteeki on süütegu, millest tuleb teavitada politseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles