Loote sugu viis rootslanna kahel korral abordilauale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Rootsis jõudis avalikkuse ette juhtum, kus lapseootel naine soovis pärast loote soo teadasaamist teha aborti, kuna ei soovinud endale rohkem tütreid, nüüd kaalub tervishoiuamet loote soo saladuseks jätmist.

 

Arstide sõnul soovis naine teha kromosoomitesti, et olla kindel loote tervises, lisaks tahtis ta teada ka loote sugu, kirjutab

Aftenposten

.

Hoolimata sellest, et lootega oli kõik korras, ei soovinud naine endale rohkem tütreid ning tahtis aborti teha. Sama olukord kordus taas mõne aja möödudes ning naine palus jällegi aborti.

Kirjas Rootsi Tervishoiu- ja Sotsiaalametile teatas peaarst Kaj Wedenberg, et naisel ei olnud mingeid meditsiinilisi põhjusi kahtlemaks oma loote tervises ning testi nõudmisega oli ta huvitatud vaid loote soost.

Sotsiaalameti järelevalveosakonna juhataja Thomas Tegenfeldti sõnul ei keela seadus inimestel sellistes olukordades aborti teha ning õigust sekkuda ei ole ka arstidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles