Roheline tee võib igemehaiguste eest kaitsta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline tee
Roheline tee Foto: Studio Eye/Corbis
Jaapani uurijad leidsid, et rohelise tee joomine vähendab igemehaiguste tekke tõenäosust.

Mida rohkem rohelist teed uuringus osalenud mehed iga päev jõid, seda vähem esines neil igemeprobleeme nagu igemete taandumine ja veritsemine, kirjutab Reuters.

Üks uuringu korraldajaist, doktor Yoshihiro Shimazaki rõhutas aga, et avastatud seos polnud kuigi tugev ning teejoomine ei asenda hambaarsti külastamist ja korralikku suuhügieeni.

Uuringu korraldasid Kyushu ülikooli teadlased ning selles osales 940 meest vanuses 49-59 aastat. Uuritavad täitsid ankeedid, milles vastasid hammaste pesemist, suitsetamist, alkoholi joomist ja rohelise tee tarbimist puudutavatele küsimustele.

Selgus, et teejoomine vähendas igemehaiguste riski ka näiteks suitsetajatel ja halvema suuhügieeniga meestel. Paraku ei arvestatud aga meeste üldisi toitumisharjumusi, ehkki varasemad uuringud on näidanud, et igemete tervist mõjutab ka täisteratoodete, kiudainete ja C-vitamiini hulk toidusedelis.

Doktor Shimazaki pakkus välja, et rohelise tee soodne mõju igemetele võib peituda selles sisalduvates polüfenoolides, mis võitlevad igemeprobleeme tekitavate bakteritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles