Saatekirja kehtestamist kaaluvad ka silmaarstid (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarsti vastuvõtt.
Silmaarsti vastuvõtt. Foto: COVI/Scanpix

Sotsiaalminister Taavi Rõivas rääkis esmaspäeval riigikogus, et silmaarsti juurde võiks pääseda vaid saatekirjaga. Seda kaalub ka Eesti Oftalmoloogide Selts.

Saatekirja kehtestamine on hetkel kaalumisel, kinnitas seltsi president Veiko Reigo portaalile Med24.

See on kirjas ka «Oftalmoloogide eriala arengukava aastani 2020» dokumendis, kus eriala ühe prioriteedina on välja toodud saatekirjade kasutamine alamerialale spetsialiseerunud konsultant-silmaarstile suunamisel suuremates keskustes ning et tuleks kaaluda saatekirja kehtestamist kogu eriala ulatuses.

Põhjenduseks on toodud, et saatekirjade kehtestamine oftalmoloogia erialal parandab arsti kättesaadavust, kuna vähendab visiitide arvu haiguste osas, mis on käsitletavad esmatasandil.

Reigo lisas, et erialade arengukavad valmisid eelmise aasta sügisel ning hetkel on saatekirjade teema olnud arutlusel vaid silmaarstide ringkonnas, teisi erialasid ei ole kaasatud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles