Perearstid võidakse kaasata EMO töösse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst
Perearst Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna Perearstide Seltsi juhatus, linna raviasutused ja Tallinna kiirabi juhid leidsid eilsel ümarlaual, et õhtustel tundidel ja puhkepäevadel võiks erakorralise meditsiini osakonna (EMO) töösse kaasata perearste, kes aitaksid valvetoas patsiente vastu võtta.



Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on haiglate erakorralise meditsiini osakondadesse lihtsate tervisehäiretega pöördumise põhjuseks eeskätt elanike teadmatus, et esmatasandi arstiabi algab ikka perearstist, mitte eriarstist ehk haigla valvetoa arstist, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

Med24.

Martinson tõdes, et aastast-aastasse püsib haiglate erakorralise meditsiini osakondadesse pöördujate arv kõrgena.

«Külastuste sagenemise tendents ilmneb eriti Tallinna Lastehaiglasse tehtud pöördumiste ligi kolmekordses kasvus. Neist 45 protsenti pöörduvad valvetuppa ehk erakorralise meditsiini osakonda sel ajal, mil veel nende perearstid on tööl ja vastuvõtuks valmis,» märkis abilinnapea.

Olles kaasatud EMO töösse, saaksid perearstid parema ülevaate sagedasematest erakorralise meditsiini osakondadesse pöördumiste põhjustest ning haiglates rakendatavatest uutest diagnostika- ja ravivõtetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles