Sumokostüüm tegi teismelisest invaliidi

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sumokostüümid. Pilt on illustreeriv.
Sumokostüümid. Pilt on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Täispuhutavat sumokostüümi kandnud 15-aastase tüdruku jaoks lõppes lõbus ajaviide tõsise ajukahjustusega.

Noor 15-aastane ameeriklanna Celaida Lissabet võttis osa Miami-piirkonna erikooli sügisüritusest, kus maadles klassikaaslastega, seljas täispuhutav sumoülikond. Möödunud oktoobris toimunud kooliüritus jättis endast jälje ja uue kohtuasja tõendite järgi sai tüdruk tõsise ajukahjustuse, vahendab Fox News.

9. klassi tüdruk kukkus mänguala matilt maha ja kolm korda järgemööda peaga vastu põrandat. Pärast juhtunut kurtis tüdruk nägemise udunemist, uimasust, iiveldust ja peavalusid. Tüdruk viidi kaebuste peale haiglasse.

Tüdruku ema teatel käitub endine teismeline nüüd nagu väike laps, kel esineb raskusi kommunikatsiooniga ning kes vaevleb ärevushäirete käes. «Teine kord, mil tüdruk võistlusmängus kukkus, andis ta teada mängu korraldajale, et ta pea valutab ja nägemine hägustus ja ta tahaks lõpetada, mille peale oli mees vastu öelnud, et ta peab kolm raundi läbi tegema,» rääkis Celaida ema, Raquel Lissabet.

 «Kolmas kord, mil tüdruk peaga maha kukkus, tõstsid teised ta püsti ja viisid klassiruumi,» ütles ema, kes kavatseb kooli ja sumokostüümide varustaja kohtusse kaevata.

Kohtuasjast selgub, et koolipoolses ürituse korraldamises jäi puudu nii pädevatest juhendajatest kui ka turvareeglitele vastavatest kiivritest.

«See pole enam minu tütar. Ta on täiesti teine inimene,» ütles Raquel Lissabet, kes võitis kohtuasjaga 2 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles