Kliimamuutused mõjutavad ka eestimaalaste tervist

Marina Lohk
, Tarbija24 reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumalaine
Kuumalaine Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kliimamuutused puudutavad ka Eestit ja Eestis elavate inimeste tervist – oma mõju on Tartu ülikooli tervishoiu instituudi keskkonnatervise dotsendi Hans Orru sõnul seejuures nii tõusval keskmisel temperatuuril, sagenevatel kuumalainetel kui sademete hulga kasvul.

Kõige rohkem võiksid Eestit dotsendi hinnangul mõjutada kuumalained, mis muutuvad üha sagedasemaks ja rängemaks ning seades inimesed päikesepiste, vedelikukaotuse, südame-veresoonkonna ja hingamisteede haiguste ohtu, vahendab ERRi teadusportaal Vikerraadio saadet Labor. 

Oma mõju on ka sademetel, sest veega võivad levida teatud haigused; tulvaveed kahjustavad aga elamuid, soodustades hallituse levikut, mis võib hiljem tekitada hingamisteede probleeme.

Kliimamuutused mõjutavad ka allergiliste haiguste levikut – allergia hooaeg algab Orru sõnul varem ning võib ka pikemalt kesta, lisaks võivad hakata levima ka teised taimed, mis toovad uusi allergeene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles