WHO prognoosi järgi võib Ebolasse nakatuda 1,4 miljonit inimest

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebola viirusesse nakatunud tervishoiutöötajaid jt on transporditud ka Aafrikast Euroopasse ravile.
Ebola viirusesse nakatunud tervishoiutöötajaid jt on transporditud ka Aafrikast Euroopasse ravile. Foto: SCANPIX

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO), USA haiguste kontrolli ja tõrje keskuse (CDC) ja Imperial College Londoni epidemioloogid avaldasid Ebola viiruse levikut kirjeldavate mudelite alusel senisest süngemad epideemia prognoosid.

WHO ja CDC hoiatavad, et epideemia eos lämmatamiseta võib Aafrikas halvimal juhul jaanuari lõpuks viirusesse nakatuda kuni 1,4 miljonit inimest, vahendab ERRi teadusportaal.

Pikemas perspektiivis ennustab CDC mudel, et juhul, kui viiruse levikule piiri ei panda või see ise oma virulentsust ei kaota, kasvab nakatunute arv 20. jaanuariks 550 000 kuni 1,4 miljonini, sõltuvalt sellest, kas arvestada mudelis vaid seni kinnitatud juhtumeid või mitte.

WHO andmetel oli nädala alguseks kinnitatult Ebola viirusesse nakatunud inimeste arv kasvanud üle 5800, nõudes sellega kaasnevalt 2800 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles