Keskmine Eesti arst on 51-aastane

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis töötab 4395 arsti.
Eestis töötab 4395 arsti. Foto: SCANPIX

Eesti arstide keskmine vanus on 51 ja õdedel 45 aastat, selgus Tervise Arengu Instituudi tervishoiutöötajate uuringust.

Uuringu kohaselt töötas mullu novembris Eestis 4395 arsti ja 7428 õde. Arstide seas oli kõige enam perearste, anestesioloogia- ja intensiivraviarste ning günekolooge. Kõige vähem töötas arste torakaalkirurgi, kliinilise mikrobioloogi ja kliinilise immunoloogina.

Õdede seas oli kõige enam üldõdesid, pereõdesid ja anesteesia-intensiivraviõdesid. Kõige vähem oli diabeedi- ja geriaatriaõdesid.

Uuringust selgus samuti, et 11% arstidest ja 4% õdedest töötas rohkem kui ühe tööandja juures. Arstide ja õdede keskmine tööaeg varieerub sõltuvalt arsti või õe vanusest, ametist ning asutuse liigist, kus nad töötavad.

Arstide ja õdede töötundide mediaan oli mullu novembris 168 tundi. See tähendab, et pool arstidest või õdedest töötasid kas rohkem või vähem kui 168 tundi. Uuringu järgi tegi novembris iga arst keskmiselt 4,1 ja iga õde 5,5 ületundi.

Arstide seas tegid kõige enam ületunde lastekirurgid. Õdede seas tegid kõige rohkem ületunde erakorralise meditsiini ja anesteesia-intensiivraviõed.

Tervishoiutöötajate uuringu käigus küsitleti kõiki terviseametis registreeritud tervishoiuteenuse osutajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles