Kuidas oma näonahk talvekülmaks ette valmistada?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui käed saab talveilma eest kinnastesse peita, siis näonahk peab taluma nii külma kui ka tuult, seepärast vajab see erilist hoolt.
Kui käed saab talveilma eest kinnastesse peita, siis näonahk peab taluma nii külma kui ka tuult, seepärast vajab see erilist hoolt. Foto: Internet

Aastaaja muutusega toimuvad muutused ka meie organismis, seega ka nahas. Seetõttu on just praegu parim aeg oma näonahk kargeteks talveilmadeks ette valmistada.

Doktor Anne Chapas rääkis Fox Newsi lühivideos, et talvine aeg tähendab laiemas plaanis kuivemat õhku nii siseruumides kui ka väljas. «Kuna kasutame oma kodude kütteks radiaatoreid, siis tihtipeale kuivatavad need õhku ja seetõttu kuivab ka meie nahk,» selgitas ta.

Chapase sõnul on esimene abinõu, mida naha kuivuse vältimiseks teha saab, selle pidev niisutamine. Sellega kaitseme oma nahka ka kõikvõimaliku mustuse ja soovimatute bakterite eest, mis võivad pooride kaudu nahka siseneda.

«Nahk on meie suurim organ ja seetõttu on meil kohustus selle eest ka kõige enam hoolt kanda. Ühtpidi on see meie immuunsüsteem või selle välimääraja. Kui nahk on niisutatud on ta võimeline võitlema välismõjudega. Kuiv nahk seevastu kipub ketendama, meie silmale nähtamatult mõranema, pragunema. Nii on avatud sissepääs kõigele halvale ja soovimatule, mis põhjustavad naha sees põletikulisi protsesse. Tegelikkuses polegi küsimus kas nahk on niisutatud või mitte, küsimus on selles, kas meie nahk on kaitstud,» selgitab Chapas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles