Alkoholiga seotud haiguste ravile kulus mullu üle 3 miljoni euro

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Haigekassa ja Tervise Arengu Instituudi (TAI) andmetel kulus alkoholiga seotud haiguste ravile mullu 3,2 miljonit eurot. 

Möödunud aastal pöördus otseselt alkoholiga seotud haiguste tõttu pere- või eriarsti poole ligi 14 000 inimest. TAI tervisestatistika osakonna vanemanalüütik Kati Karelson märkis samas, et see ei tähenda 14 000 pöördumist, vaid oluliselt rohkem, sest üks inimene võib käia arsti juures aasta jooksul mitu korda.

Rohkem kui kolmandik pöördumistest oli seotud alkoholi põhjustatud vaimse tervise häiretega nagu alkoholipsühhoos, alkoholisõltuvus. Umbes viiendik pöördumistest oli seotud alkoholi põhjustatud kroonilise pankreatiidiga.

Kõige rohkem raha (ligi 40 protsenti) kulub alkoholi tarvitamisest tingitud psüühika- ja käitumishäirete raviks, järgneb alkoholi põhjustatud krooniline pankreatiit, maksa alkoholitõbi (umbes 20 protsenti), alkoholi toksiline toime.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles