Smuuti, mis soodustab lihaskasvu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingver turgutab organismi.
Ingver turgutab organismi. Foto: Panther Media/Scanpix

Briti meeste tervise ajakiri Men's Health avaldas oma veebilehel retsepti smuutist, mis on ühtaegu maitsev ning soodustab ka lihsakasvu.

Energilisusest pakatav mesi

Täpselt sama hea, nagu on mesi multifilmitegelastele, on see ka jõusaalis käijatele. Mesi ergutab insuliini reguleerivaid protsesse kehas, muutes kaolrid lihtsustatult öeldes lihasteks. Samuti taskaalustab mesi meie seedetrakti bakteriaalset keskkonda. Lisa mett smuutisse üks supilusikas.

Rasva tapvad kiudained

Üks õun päevas hoiab haigused eemal ja annab toetab keha vereliblede puhastumist. Smuutisse pane üks puhastatud ja tükeldatud õun (või osta õunapulbrit ja lisa 2 supilusikatäit).

Kõhtu rahustav ingver

Ingver on põletikuvastane vürtsjuurikas, mis juurib organismist välja kõiksugu ärritajad, kaitstes meie soolestikku töödeldud toitude see leiduvate lisaainete eest. Üks supilusikas riivitud ingverit kiirendab ka seedimist.

Laimi mahl

Pigista 2-3 laimi oma smuutisse. Laimimahl paneb kõhu tööle ja nii hakkab see rohkem seedeprotsessi soodustavaid vedelikke eritama. Samuti tõstab see vere aluselisust, mis omakorda soodustab lihaskasvu.

Kaloreid põletavad marjad

Mustikate headusest teame me kõik. Seda, et mustikates leiduvad kiudained on rasvapõletust soodustavad, pole palju räägitud. Seega lisa neid julgelt.

Lõpuks salakoostisaine...

Keefir. Probiootiline piimatoode, mis aitab sinu kõhul muuta kalorid lihasteks. Pane kõik eelloetletud koostisosad kannmikserisse, lisa paar jääkuubikut ning banaan (et mass oleks paksem) ja sega joogiks. Head isu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles