Kiirabi paneb pühade ajal tööle lisabrigaade

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karell Kiirabi on üks kiirabipidajatest, kes on valmis jõulude ajal lisabrigaade tööle panema.
Karell Kiirabi on üks kiirabipidajatest, kes on valmis jõulude ajal lisabrigaade tööle panema. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Selle aasta eripäraks on viis järjestikust vaba päeva, mis tähendab vabu päevi ka perearstide jaoks ja sellega suuremat vastutust kiirabipidajatele.

Mitmed kiirabibrigaadide pidajad on andnud terviseametile teada valmisolekust rakendada pühade ajal tööle vajadusel täiendavaid kiirabibrigaade.

«Kõrgendatud valmisolekust teada andnud tänaseks Tallinna Kiirabi, SA Põhja Eesti Regionaalhaigla ja Karell Kiirabi,» sõnas terviseameti erakorralise meditsiini büroo juhataja Kalev Pahla. Ka teised kiirabipidajad on lubanud jälgida brigaadide töökoormust ja vajadusel rakendada operatiivselt tööle lisaressursse.

Varasemad aastad on näidanud, et kiirabi väljakutsete arv pühade ajal sõltub erinevatest asjaoludest ja erineb suuresti ka piirkonniti. «On olnuid aastaid, kus pühadeaegsete kutsete arv on tõusnud tavapärasega võrreldes kolmandiku võrra ja selleks tuleb valmis olla,» kinnitas Pahla.

Koduses valves olevad lisabrigaadid on kiirabi kutsete arvu suurenemisel valmis välja tulema jõulupühade ajal ja aastavahetusel, kui tavapärane arstiabi kättesaadavus on piiratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles