Kaks aastat vähiga võidelnud naine saab veel 4500 eurot ravi toetuseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine saab kalliks raviks olulist toetust.
Naine saab kalliks raviks olulist toetust. Foto: SCANPIX

Vähiravifond «Kingitud elu» jätkab 37-aastase naise seni edukaks kujunenud ravi toetamist, võimaldades talle ka järgmiseks kolmeks kuuks ühe emakakaelavähi ravimi kulude katmist 4500 euro ulatuses.

Tallinlanna Natalja võitleb vähiga juba teist aastat, vahendab vähiravifond. Bioloogilist ravimit Avastin on ta saanud koos keemiaraviga ning tulemused on head. Ehkki Natalja ise enam lapsi ei saa, unistab ta täiskasvanud tütre emana vanaemaks saamisest. 

Avastini kasutatakse mitmete vähipaikmete ravis, muuhulgas näiteks käärsoole-, pärasoole-, kopsu- või rinnavähi ravimiseks. Tavaliselt on see üks ravikomponent mitmest. Haigekassas ja sotsiaalministeeriumis on pikemat aega arutatud Avastini kompenseerimise võimalusi, ent täna see vähemasti Natalja vähitüübi puhul soodusravimite alla ei kuulu.

Detsembris aitas fond naisel kätte saada ravimi Avastin (bevatsizumab) esialgu kolmeks kuuks, tasudes selle eest toona 4500 eurot. Ravim mõjus Nataljale hästi, mistõttu jätkas fond nüüd selle finantseerimist ka järgmiseks kolmeks kuuks samuti 4500 euro ulatuses.

«Fondi tegevuse juures ei ole midagi rõõmustavamat sellest, kui inimene saab ravimi, mis toimib ja reaalselt tervendab,» ütles vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu. Tema kinnitusel teeb fond kõik endast oleneva, et tagada Nataljale ravi seniks, kuni haigekassa võtab selle kulud enda kanda.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifondi «Kingitud elu»  asutasid 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles