Noore neiu surma võis põhjustada närimiskumm

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritanniast Walesist pärit 19-aastane Samantha Jenkins suri neli aastat tagasi pärast ootamatut koomasse langemist ning lahkamisel selgus, et õnnetusjuhtumis võis olla osaline tavaline närimiskumm. 

«See tundub täiesti naeruväärne, et Sam võis surra närimiskummi tõttu,» ütles neiu ema Maria Morgan Mirrorile. 

Ta usub, et närimiskummis kasutatava aspartaami ja sorbitooli kõrge tase võis põhjustada Samantha aju turse. 

«Ma vaatasin, mis aineid närimiskumm sisaldab, sest Samantha tarbis seda suures koguses. Tol päeval kurtis ta mulle halba enesetunnet ning peavalu. Ta läks õhtul ülesse ja ühtäkki ma kuulsin teda hüüdmas: «Kas selline tunne ongi, kui hakkad surema? Ma tunnen end halvatuna.»» 

«Seejärel kuulsime mütsatust ja ta oli põrandal maas. See kõik juhtus nii kiiresti, see oli täiesti kohutav.»

Kolm päeva hiljem suri koomasse langenud Samantha oma ema käte vahel haiglavoodis. 

Neli aastat võitles Morgan selle nimel, et tema tütre surmapõhjuste väljaselgitamiseks algatataks uurimine. Järgmisel nädalal algatatakse lõpuks eeluurimine. «Patoloog ütles, et kõhulahtisuse hoog võis põhjustada nii suure soolakao, et selle tagajärjel tekkis tal ajuturse. Tema aruande kohaselt võis kõhulahtisuse põhjustajaks olla närimiskumm. Ma tahan tõde teada saada – tahan lahendada oma tütre surma müsteeriumi,» rääkis Morgan. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles