Haigekassa: sotsiaalmaksu tuleks vähendada pensionikindlustuse arvelt

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Toomas Huik

Haigekassa on seisukohal, et sotsiaalmaksu vähendamine peaks toimuma sotsiaalmaksu pensionikindlustuse osa arvelt.

Rahandusministeerium on ette valmistanud eelnõu, millega vähendatakse sotsiaalmaksu ravikindlustuse osa kahe aasta jooksul kokku ühe protsendi võrra, kompenseerides seda riigieelarvest, kirjutab meditsiiniuudiste portaal Med24.ee.

Haigekassa on seisukohal, et sotsiaalmaksu vähendamine peaks toimuma  pensionikindlustuse osa arvelt. Teadaolevalt kaetakse pensionide rahastamise puudujääki riigieelarve muudest tuludest juba praegu ning selles kontekstis ei looks sotsiaalmaksu vähendamine ja selle kompenseerimine riigieelarve muude tulude arvelt haigekassa hinnangul põhimõtteliselt uut olukorda.

Eelnõus toodud variant - vähendada sotsiaalmaksust rahastatavat ravikindlustuse osa -  toob aga kaasa täiesti uue ravikindlustuse rahastamise süsteemi juurutamise vajaduse, mis vajaks enne selle kehtestamist läbimõeldud arutelu eelnevatel aastatel Eesti ja rahvusvaheliste ekspertide (sh WHO) poolt tehtud soovituste rakendamiseks, leiab haigekassa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles