Apteegid pöörduvad Euroopa Komisjoni poole

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli apteek.
Ülikooli apteek. Foto: Urmas Luik

Eesti Apteekide Ühenduse esindaja Tanel Terase märkis täna Kauppalehtis ilmunud uudise peale, et Soome tervishoiuministeeriumi vastus oli igati ootuspärane - ükski riik pole ise tahtnud tunnistada, et ta on ebaseaduslikku riigiabi andnud.

Kauppalehti teatel ei kavatse Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeerium sekkuda Ülikooli Apteegi tegevusse Eestis, nagu soovis Eesti Apteekide Ühendus, kelle väitel moonutab Soome apteegiketi eristaatus konkurentsi, kirjutab Meditsiiniuudised.

«Loomulikult oleksime eelistanud asja lahendada koostöös Soome riigiga, kuid nüüd oleme sunnitud pöörduma kaebusega Euroopa komisjoni poole,» kinnitas Terase. Hetkel on Euroopa Komisjonile esitatav kaebus tema sõnul viimistlemise etapis ning lähinädalatel kavatsetakse anda sellele ametlik käik.

Kaebuse esitamise alus on see, et Yliopiston Apteekki (YA) on saanud Soome riigilt põhjendamatud privileegid, mis võimaldavad tal koguda tohutuid kasumeid ja investeerida neid vahendeid naaberturgudele, moonutades seal konkurentsi nii jae- kui hulgitasandil.

«Selline tegevus on ühisturu reeglite järgi keelatud,» rääkis Terase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles