Sügava puudega poisi pere saab sonditoidu ostmiseks 1227 eurot

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander
Sander Foto: Lastefond

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond aitab oma annetajate abiga soetada sügava puudega kaheksa-aastasele Sanderile vajalikku toidusegu, ilma milleta poiss ei kasva.

Sanderil diagnoositi viie kuu vanusena spastiline tetraparees ehk kõikide jäsemete jäikus koos lihaste tahtmatute kokkutõmmetega, vahendab fond.

Poiss on oma haiguse tõttu liikumisvõimetu, peamiselt lamades ning suutes hoida lühiajaliselt vaid oma pead. Lisaks esinevad tal neelamisprobleemid, mistõttu on talle paigaldatud gastrostoom ehk kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väike sond.

Spetsiaalsete toidusegude väga kõrge hinna ning rahaliste vahendite puudumise tõttu on Sander seni saanud sondi kaudu eritoiduga vedeldatud kodutoitu, mis aga ei ole suutnud tagada lapse positiivset kaaluiivet. Et poiss kaalus juurde võtma hakkaks, vajab ta spetsiaalset kõrge kalorsusega ning eale vastavat toidusegu.

Sanderi raviarst dr Külli Mitt toonitab, et Sander peab esimesel võimalusel alustama spetsiaalse toidusegu tarbimist: «See katab ära kõik lapse vajadused, kaasa arvatud vitamiinide ja mineraalide tarviduse, ning tagab tema kaaluiibe ja kasvamise.»

Kuna toidusegu kulub poisil palju ning selle hind ei ole madal, pöördus Sanderi ema lastefondi poole. Fond otsustas perekonda toetada toidusegu soetamisel 1227 euroga, mille eest soetatakse lapsele kuue kuu sonditoidu kogus.

Tartu ülikooli kliinikumi lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles