Solaariumist võib saada herpesviiruse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaariumikabiinides võivad levida mitmesugused bakterid.
Solaariumikabiinides võivad levida mitmesugused bakterid. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Päevitussalongide puhul räägitakse enim nahavähi ohust, kuid see pole ainuke, millega päevitajal arvestada tuleb.

Dermatoloogide sõnul tunnevad sellistes keskkondades end mugavalt ka mikroorganismid, mis põhjustavad herpest ja teisi suguhaigusi, vahendab Genius Beauty.

Genitaalherpes levib inimeselt inimesele füüsilise kokkupuute kaudu, enamjaolt vahekorra ajal. Kui viirus on juba organismis, võib see aeg-ajalt uuesti aktiveeruda ja uusi haiguspuhanguid põhjustada.

Bakterid levivad eelkõige solaariumikabiini seintel, millelt liiguvad inimese nahale. Solaariumite temperatuur ei hävita baktereid, vaid pigem aitab nende levikule kaasa. Eriti ohtlik on see, kui solaariumikülastaja higistab, sest higi on viirustele eriti soodsaks kasvupinnaseks. Teoreetiliselt peaks UV-valgus bakterid küll hävitama, ent Mayo kliiniku dermatoloog Don Mary Davise sõnul pole see solaariumites piisav. Davis ütleb, et genitaalherpese ja teiste suguhaiguste bakterid levivad solaariumites kuumusest olenemata.

Seni ei ole veel tuvastatud ravimit, mis aitaks viirusest täielikult vabaneda. Herpesekandjad võtavad ravimeid haigusega võitlemiseks vaid siis, kui see on organismis juba avaldunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles